• English
  • Deutsch
  • Polski

ORGANIZUJEMY WESELA RUSTYKALNE

 

Oferta na organizację przyjęcia weselnego

Mamy przyjemność zaproponować Państwu organizację przyjęcia weselnego w zabytkowych wnętrzach Karczmy Bełty, w pięknym naturalnym otoczeniu. Zapraszamy do obejrzenia obiektu w galerii, w którym chcielibyście Państwo zorganizować przyjęcie.

 

Jeżeli podejmiecie Państwo decyzję co do organizacji przyjęcia w naszej Karczmie, wówczas przyjmujemy od Państwa na 7 dni rezerwację wstępną na wybrany termin. Po upływie 7 dni rezerwacja wymaga potwierdzenia lub automatycznie ulega anulacji.

Jeżeli wybiorą Państwo nasz lokal, wówczas warunkiem rezerwacji terminu jest wpłata zaliczki w wysokości 2.500,00 pln. W przypadku rezygnacji z rezerwacji zaliczka nie podlega zwrotowi.

Przyjmujemy rezerwacje na terminy sobotnie lub dni świąteczne dla grup do 60 osób. Wraz z rezerwacją Sali należy pamiętać o zarezerwowaniu oprawy muzycznej.

Ze względu na to, że uroczystość weselna może przybrać różne formy w zależności od Państwa decyzji, na miesiąc przed terminem uroczystosci zapraszamy Państwa na uzgodnienia obejmujące:

  • ustalenie formy przyjęcia i godziny jego rozpoczęcia,
  • precyzyjne ustalenie menu wraz z kosztorysem i godzinami serwowania posiłków,
  • omówienie przygotowania i ustawienia stołów na sali, w celu ułatwienia Państwu przygotowania tablicy z układem stołów i wizytówek na stoły.

Ostateczną liczbę gości należy potwierdzić na 7 dni przed terminem uroczystości, liczba ta jest podstawą do rozliczenia końcowego, które następuje na dzień przed imprezą.

W cenie menu od osoby uwzględnione są także:

  • koszt wynajęcia, przygotowania i ustawienia sali
  • podstawowa dekoracja stołów: obrusy, białe świece, białe serwetki
  • profesjonalna kadra kucharska z wieloletnim doświadczeniem, całonocna obsługa kelnerska sali i baru, bezpłatny parking dla Gości
  • utrzymanie czystości w całym  obiekcie i wokół niego, ze szczególnym uwzględnieniem sanitariatów
  • czas trwania imprezy do godz. 05:00 rano

Dodatkowe koszty i płatne usługi zlecone Karczmie Bełty lub we własnym zakresie:

  • opłata ZAIKS (koszt obowiązkowy)
  • ekskluzywna dekoracja lokalu: stołów, sali i drzwi wejściowych
  • świece oraz serwetki w innym kolorze niż białe- 3,00 zł od osoby
  • alkohol wysokoprocentowy we własnym zakresie
  • soki i napoje we własnym zakresie
  • ewentualna opłata korkowa za napoje alkoholowe niskoprocentowe jeżeli dostarczą Pańśtwo taki alkohol we własnym zakresie
  • białe pokrowce na krzesła- 6,00 pln od sztuki
  • zorganizowanie pokazu sztucznych ogni ( najpóźniej o godz. 22:00)
  • wynajęcie pokoi hotelowych lub całego obiektu (ze względu na ograniczoną liczbę miejsc noclegowych stosujemy zasadę pierwszeństwa rezerwacji i nie dysponujemy bezpłatnym apartamentem dla Nowożeńców)
  • transport Gości, oprawa muzyczna, fotograf, kamerzysta, samochód weselny dla Pary Młodej lub bryczka- we własnym zakresie

Propozycja Menu Na Wesele

Cena 150,00 zł/ osobę

 

Powitanie Gości lampką wina musującego ( wino musujące za dodatkową opłatą) gości wita orkiestra. Rodzice witają Parę Młodą chlebem i solą oraz szampanem. Po tradycyjnym tłuczeniu kieliszków na szczęście Para Młoda zaprasza wszystkich Gości do środka. Gospodarze po upewnienu się, że wszyscy Goście są już obecni, zapraszają do stołów.

Obiad: 

Do wyboru jedna zupa:

  1. Rosół królewski z makaronem
  2. Zupa krem z pora z grzankami
  3. Biały krem z kalafiora

Mięsa:

Do wyboru 2 rodzaje:

  1. Pieczeń z karczku w sosie
  2. Schab ze śliwką w sosie
  3. Zawiajniec drobiowy z masłem i pietruszką  
  4. Kotlet schabowy z kością

Surówki:

Do wyboru 3 rodzaje:

  1. Kapusta zasmażana
  2. Mizeria z ogórka
  3. Sałata ze śmietaną
  4. Surówka z buraków
  5. Surówka z białej kapusty

Dodatki:

Do wyboru 2 rodzaje:

  1. Ziemniaki z wody
  2. Kluseczki śląskie
  3. Ryż
  4. Makaron
  5. Kasza

Kompot

Pierwszy taniec, zwykle walc, tańczy tylko Para Młoda

Tort we własnym zakresie, serwują Państwo Młodzi

Ciasta i owoce we własnym zakresie

Kawa, herbata- dostępna przez cały czas trwania imprezy, bez ograniczeń

Zimna płyta:

Do wyboru 5 pozycji:

  1. Zawiajniec z szynki konserwowej z sałatką po żydowsku
  2. Galaretka drobiowa
  3. Śledź na 2 sposoby
  4. Ryba po Grecku
  5. Deska mięs pół na pół z wędlinami
  6. Deska serów
  7. Sałatka z kurczaka i mieszanką sałat, dresingiem musztardowo- miodowym
  8. Sałatka caprese
  9. Rybne rozmaitości: łosoś, tuńczyk, śledź na sałacie z sosem tatarskim
  10. Sałatka ryżowa z szynką
  11. Sałatka z serem, szynką i ananasem
  12. Jaja faszerowane lub tradycyjne z majonezem

Stół wiejski:

Kaszanka, salcesony, pasztet, chleb wiejski ze swojskim smalcem i ogórkiem.

Pierwsze gorące danie np. około godz. 23:00

Do wyboru jedna pozycja:

  1. Bigos
  2. Pierogi mix smaków
  3. Gołąbki

Drugie gorące danie np. około godz. 03:00

Do wyboru jedna pozycja:

  1. Barszcz czerwony z pasztecikiem lub krokietem
  2. Flaki
  3. Zupa gulaszowa
  4. Leczo

Godziny powitania i wydawania posiłków do uzgodnienia w zależności od godziny, o której planowany jest ślub.

Do kosztów organizacji wesela należy doliczyć:

  1. 250 pln (ryczałt obowiązujący w 2013 roku), kwota ta jest przeznaczona na opłatę ZAIKS.
  2. Korkowe 6,00 pln od osoby, przy dostarczeniu własnego alkoholu niskoprocentowego.